Huurvoorwaarden

Niet het leukste deel van deze website, maar wel belangrijk, om van tevoren duidelijk te maken wat we van elkaar kunnen verwachten als u ons huis huurt. Daarnaast bevat de inhoud ook nuttige informatie.

Deze voorwaarden hebben betrekking op Vakantiehuis Villa Duindoorn aan Roggeslootweg 675, 1795 HG De Cocksdorp (in de voorwaarden aangeduid als het huis of vakantiehuis) en over bungalowpark De Krim (in de voorwaarden aangeduid als het park of bungalowpark).

Aansprakelijkheid verhuurder

De eigenaar van het vakantiehuis zorgt ervoor dat het huis, de omliggende tuin en het terras er netjes uitzien. Het huis is uitgerust met het meubilair en de inventaris zoals deze vermeld staat op onze website www.villaduindoorn-texel.nl

Aansprakelijkheid huurder

Wij gaan er vanuit dat het vakantiehuis netjes gebruikt wordt, zodat de volgende huurder er ook met plezier kan verblijven. Roken in het vakantiehuis is niet toegestaan. De huurder is tijdens de huurperiode aansprakelijk voor alle schade aan het vakantiehuis, de tuin, de meubels en de inventaris (binnen en buiten), als dit het gevolg is van handelen of nalatigheid van de huurder of zijn medehuurder(s). Ook schade aan eigendommen van het park vallen onder aansprakelijkheid van de huurder. De ontstane schade/diefstal wordt in rekening gebracht bij de huurder die het wellicht weer kan verhalen op zijn WA-verzekering. De huurder moet zelf zorgen voor een aansprakelijkheidsverzekering. De huurder is aansprakelijk voor alle schade of vermissing aan het vakantiehuis, perceel, inventaris en/of meubelstukken, die tijdens de huurperiode zijn ontstaan door hem of zijn medehuurder(s). Dit wordt voor rekening van de huurder (of de WA-verzekering van de huurder) hersteld. De huurder dient daarom zelf zorg te dragen voor een passende aansprakelijkheidsverzekering. De verhuurder heeft het recht om gedurende de verhuurperiode de vakantiewoning te controleren en te inspecteren.

Verblijf in het vakantiehuis

Het huis wordt het hele jaar ter beschikking gesteld voor verhuur. In het hoogseizoen wordt het vakantiehuis alleen per week verhuurd, maar in het laagseizoen verhuren we ook weekenden en midweken.
Weekend: vrijdag vanaf 15.00 uur tot maandag 10.00 uur.
Midweek: maandag vanaf 15.00 uur tot vrijdag 10.00 uur.
Week: vrijdag tot vrijdag of maandag tot maandag.
Op de dag van aankomst kan het vakantiehuis over het algemeen na 15.00 uur in gebruik worden genomen. Op de dag van vertrek dient het vakantiehuis om uiterlijk 10.00 uur te worden verlaten. In overleg met de verhuurder zijn andere aankomst- en vertrektijden mogelijk.

Aantal gasten

Het onder- of doorverhuren van het vakantiehuis is verboden. Het huis mag niet door meer personen bewoond worden dan dat is afgesproken in de boekingsbevestiging. Verblijf van meer personen dan dat is overeengekomen, kan leiden tot het voortijdig beëindigen van de huurovereenkomst door de verhuurder of de extra persoon/personen worden alsnog in rekening gebracht.

Huisdieren meenemen

Het meenemen van huisdieren is in principe toegestaan, mits vooraf toestemming is verleend door de verhuurder (hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht). Bij eventueel ontstane schade door het meegebrachte huisdier gelden dezelfde voorwaarden als voor de huurders zelf.

Bed, bad en keukenlinnen

Huren van een lakenpakket is verplicht. Dit wordt bij de huurder in rekening gebracht. De beheerder van het vakantiepark zorgt dat de lakenpakketten klaarliggen bij aankomst in de vakantiewoning. Badhanddoeken, washandjes, keukenhanddoeken, theedoeken, vaatwasdoekjes dient u zelf mee te nemen.

Roken en vuur

Het meubilair is eigendom van verhuurder en moet in het vakantiehuis blijven. Het buitenmeubilair blijft op het terras buiten staan. In het vakantiehuis is het niet toegestaan om te roken. Op het terras mag wel gerookt worden. Het is niet toegestaan om vuurtjes te stoken in of rond het huis. De open haard mag wel, veilig, worden gebruikt. Een instructie voor het veilig gebruiken van de open haard vindt u in het vakantiehuis.

Reservering, boeking en betaling vakantiehuis

Nadat u schriftelijk of telefonisch een boeking heeft geplaatst, sturen wij u een boekingsbevestiging en een factuur via e-mail. Nadat er een vooruitbetaling van 50% van de totale huursom is gedaan, is de boeking definitief en wordt het vakantiehuis voor de betreffende periode voor u gereserveerd. Het resterende bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de huurperiode overgemaakt te zijn. Betaling kan uitsluitend via bankoverschrijving. Bij betaling via bank geldt als betalingsdatum de dag van bijschrijving van de huursom op de bankrekening van de verhuurder. De betaling dient u over te maken aan: NL55RABO0316968390 t.n.v. M. Beenes en/of J.C. Beenes-Huizinga

Annulering door de verhuurder

De verhuurder kan door omstandigheden de reservering annuleren. De verhuurder zal direct de huurder hiervan op de hoogte stellen en binnen vijf werkdagen de reeds betaalde (aan)betaling terugbetalen. De verhuurder is niet verplicht om de huurder schadeloosstelling te bieden. De verhuurder zal wel proberen om voor de huurder een soortgelijk vakantiehuis te vinden.

Annulering door de huurder

Een annulering moet altijd schriftelijk (via post of e-mail) kenbaar gemaakt worden aan de verhuurder, hiervoor gelden de volgende regels:

 • Aanbetalingen worden bij annulering niet geretourneerd. Huurder dient zelf zorg te dragen voor een annuleringsverzekering. Wij raden de huurder ten zeerste aan om deze verzekering af te sluiten.
 • Bij annulering tot twee maanden vóór de aankomstdatum wordt 50% van de huursom in rekening gebracht.
 • Bij annulering tussen twee maanden voor de aankomstdatum en 21 dagen voor de aankomstdatum wordt 75% van de huursom in rekening gebracht.
 • Bij annulering vanaf 21e dag (inclusief) tot de aankomstdatum wordt 100% van de huursom in rekening gebracht.

Vertrek en eindschoonmaak

Bij vertrek moet het vakantiehuis op de volgende manier achtergelaten worden:

 • Bestek, servies e.d. moeten schoon afgewassen teruggezet worden in de daarvoor bestemde kasten.
 • Het huis moet veegschoon worden achtergelaten.
 • Alle vuilnisbakken moeten leeg zijn; de vuilniszakken moeten geleegd zijn in de vuilcontainer, vooraan in het park.
 • Het bedlinnen moet van de bedden worden afgehaald en bij elkaar in de hal neergelegd worden. Moltons van de matrassen en de kussens hoeven niet afgehaald te worden.
 • Koelkast en andere kasten moeten leeg worden achtergelaten. Geen eten-en drinkwaren achterlaten.
 • Het tuinmeubilair weer in de oorspronkelijke opstelling neerzetten en de stoelkussens in de berging leggen.
 • Eventuele schade melden bij de receptie van het park en aan de verhuurder.

(Extra) voorwaarden vakantiepark De Krim

U dient zich ook aan de geldende reglementen/voorwaarden te houden die gelden voor vakantiepark De Krim. Deze voorwaarden kunt u vinden op de website van het vakantiepark www.krim.nl